Muschi de vita cu ciuperci



Timp de preparare: 1h
Ingrediente:
Pentru 6 portii: muschi de vita - 0,900 gr; ulei de floare - 0,100 ml; unt - 0,100 gr; faina -
0,020 gr; pasta de tomate - 0,015 gr; vin rosu - 0,200 ml; vin alb - 0,100 ml; supa de oase -
0,200 ml; ciuperci - 0,150 gr; morcovi - 0,030 gr; patrunjel radacina - 0,030 gr; pastarnac -
0,030 gr; telina - 0,030 gr; sare - 0,015 gr; piper - 0,002 gr.

Mod de preparare:
Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper,
se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se rumeneste usor pe ambele parti. Separat se
incinge untul in care se calesc legumele taiate potrivit , faina cu pasta de tomate si vinul alb.
Se lasa la fiert 5 minute dupa care se strecoara si se toarna sosul obtinut peste muschi,
adaugand ciupercile curatate,spalate si taiate lame. Se introduce muschiul in cuptorul incins si
se lasa 30 - 35 de minute inainte de al scoate cu 5 minute adaugam vinul rosu. Se serveste cu
sosul propriu.

Citeste si ...


Varza ungureasca


Sarailie


Ciuperci cu mazare


Pui cu ciuperci