Mini-eclere cu crema



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:

3 oua,
100 g unt,
650 ml lapte dulce,
1 varf de lingurita sare,
225 g faina,
1 plic budinca de vanilie,
1/2 lingurita pudra de scortisoara,
1 varf de lingurita pudra de ghimbir,
zahar vanilinat,
cacao (facultativ).



Mod de preparare:

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic, se adauga pudra de scortisoara, pudra de ghimbir, doua pliculete cu zahar vanilinat si se lasa sa se raceasca.

Intr-o oala se pun la fiert 250 ml lapte, 100 g unt si sarea. Cand s-a topit untul, se ia de pe foc, se presara faina cernuta si se amesteca bine cu o lingura ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit timp de 5 min., se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa cu unt, se ia din compozitie cu o lingurita si se pune in tava.

Se procedeaza la fel cu toata compozitia, se introduce tava in cuptor si se coace 10-15 min. la foc potrivit spre iute. Se scot din tava cu ajutorul unui cutit, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in jumatati.

Se umplu cu budinca de vanilie, se acopera cu folie alimentara si se introduc la rece pentru minimum 30 min.

In aluat, se poate adauga si cacao, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao.

Citeste si ...


Tort Zebra


Marmelada de dovleac


Salata cu fructe de mare, paste si spanac


Aperitiv cu orez