Marmelada de dovleac



Timp de preparare: 90 min.

Ingrediente:
1,5 kg dovleac,
3 portocale,
100 ml apa,
3 batoane de vanilie,
900 g zahar (daca se poate, zahar special pentru dulceata).


Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete de circa 1,5 cm. Se spala portocalele, se sterg si se cojesc. Cojile se taie stifturi subtiri, se lasa 1 min. in apa clocotita, apoi se scurg. Se storc portocalele si se taie batoanele de vanilie in cate 3-4 bucati fiecare (dupa ce au fost despicate pe lung, ca sa iasa aroma). Se pune zaharul intr-o cratita cu fundul gros, se toarna deasupra apa si sucul de portocala si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa ca un sirop. Se introduc cubuletele de dovleac, vanilia si coaja de portocala si se lasa sa fiarba pana ce dovleacul devine sticlos. Din cand in cand, se ia spuma. Se pun in borcane bostanul, vanilia si coaja de portocala, se lasa siropul sa mai fiarba circa 5 min., dupa care se toarna in borcane. Se inchid cu capac, se rastoarna cu gura-n jos si se lasa sa se raceasca bine.

Citeste si ...


Dulceata de morcovi


Tarta rapida cu fructe


Castraveti in saramura


Spaghete cu fructe de mare