Limonada cu capsuni si rubarba



Ingrediente:
400 g rubarba taiata cuburi,
doua cani capsuni taiate jumatati,
400 g zahar,
4 bucati de ghimbir proaspat curatat de coaja,
zeama de la 7 lamai verzi,
apa.


Mod de preparare:
Puneti la fiert rubarba, capsunile, zaharul si un litru de apa. Fierbeti 20-25 minute, opriti focul, puneti bucatile de ghimbir si lasati sa se raceasca 1-2 ore pana cand ajunge la temperatura camerei. Strecurati si pastrati siropul 2-3 zile la frigider.
Puneti siropul, dupa ce l-ati strecurat intr-o, cana mare, adaugati zeama de lamai verzi si completati cu apa pana la 2 litri. Amestecati. Serviti rece sau cu gheata, decorat cu felii de lamai verzi sau capsuni.

Citeste si ...


Tort de ciocolata a la Cris


Tocanita de iepure cu galuste


Prajitura cu nuca


Dulceata de trandafiri