Legume la cuptor



Timp de preparare: 80 min.

Ingrediente:

250 g morcovi baby,
2 vinete,
2 dovlecei,
500 g ciuperci,
4 rosii,
2 cepe,
2 catei de usturoi,
2 ardei grasi rosii,
1 crenguta de rozmarin,
patrunjel,
sare,
piper,
ulei de floarea-soarelui,
parmezan.



Mod de preparare:

Cepele si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii se curata de coaja, se spala si se pun intr-un castron.

Vinetele si dovleceii se spala, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o tava.

Se presara ceapa si usturoiul, ciupercile curatate si taiate felii mai groase, ardeii grasi taiati in cuburi, sarea si piperul.

Se adauga morcovii, doua cani de apa, patru linguri de ulei, sarea si piperul. Se presara verdeata, se acopera tava cu o folie de aluminiu, se introduce in cuptor si se lasa timp de 30 min.

Se indeparteaza folia, se pun deasupra rosiile curatate de pielita si date pe razatoare, se amesteca bine cu o lingura si se introduce tava din nou in cuptor.

Se mai lasa timp de 20-30 de minute, se scoate si se presara patrunjel tocat.

Se pot servi atat fierbinti, cat si reci, presarate cu parmezan ras.

Citeste si ...


Prajitura cu lamaie si portocala


Conopida murata


Salata de ciuperci


Prajitura cu capsuni si bezea