Legume cu sos picant



Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:
1 kg broccoli,
2 morcovi,
300 g mazare,
400 g fasole verde,
2 ardei grasi rosii,
150 g boabe de porumb,
500 g rosii,
1 ardei capia rosu,
1 ardei iute mic,
1 ceapa,
5 catei de usturoi,
ulei de masline,
busuioc uscat,
sare,
piper.


Mod de preparare:

Rosiile se oparesc timp de citeva minute cu apa clocotita, se curata de pielita si se dau pe razatoare. Ardeiul capia si cel iute se curata de seminte, se taie marunt si se pun intr-un castronel. Ceapa si trei catei de usturoi se curata de foi, se toaca ma­runt si se pun la calit in ulei incins. Cand s-au inmuiat se pun ardeii si rosiile tocate. Se condimenteaza, se ames­teca si se lasa sa fiarba pina cind devin ca un sos. Broccoli, fasolea, morcovii cu­ratati de coaja si mazarea se spala, se fierb in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ardeii grasi se curata de se­minte, se taie in cubulete si se calesc in ulei incins impreuna cu restul de usturoi feliat. Se adauga legumele fierte, boabele de porumb, sarea, pi­perul si busuiocul uscat. Se amesteca, se lasa sa se prajeasca zece minute, apoi se opreste focul. Se servesc fierbinti sau reci, alaturi de sosul de rosii picant.

Citeste si ...


Aperitiv cu orez


Tarta cu fructe


Plachie de crap


Salata de paste cu ruccola, rosii si branza afumata