Langosi cu cartofi



Ingrediente:
400 g faina
un cartof
un ou
o lingura zahar
sare
20 g drojdie
200 ml lapte
o lingura ulei


Mod de preparare:
Fierbeti cartoful, il lasati sa se raceasca si-l dati pe razatoare. Il amestecati apoi cu faina si restul ingredientelor. Trebuie sa iasa un aluat pe care il veti framanta pana cand nu mai este lipicios.
Rupeti din aluat cate o bucata, o intindeti usor cu ajutorul unui sucitor si puneti ce umplutura doriti: sunculita, cascaval, crema de ciocolata, telemea rasa, etc.
Puneti uleiul la incins, aduceti parte peste parte aluatul, presati pe margine si cand uleiul este foarte incins, puneti fiecare langosa la prajit.

 

 

Citeste si ...


Prajitura cu afine si suc de lamaie


Tiramisu din piscoturi - Savoiardi Balocco


Prajitura cu bezea si zmeura


Inghetata cu ciocolata alba