Gogosi cu flori de salcam



Ingrediente:
4 oua,
un kg faina,
esenta vanilie,
o ligurita bicarbonat de sodiu,
o lamaie,
4-5 linguri zahar,
un plic zahar vanilat,
flori salcam,
400 ml lapte,
ulei pentru gatit.



Mod de preparare:

Bateti ouale cu zaharul, apoi puneti faina pana ce obtineti o pasta, adaugm restul de ingrediente, o lingurita de vanilie, bicarbonatul stins. Bicarbonatul il stingeti cu o lingurita de zeama de lamaie. Puneti laptele si amestecati pana obtineti un aluat pufos, il puneti intru-un vas si il lasati la crescut. Dupa ce a crescut puneti foaia pe un blat si il intindeti, apoi cu un pahar cu gura in jos faceti rondelele. Dupa ce spalati florile de salcam si le stoarceti bine de apa le dati prin aluat. Faceti rondele si le puneti intr-un ceaun cu uleiul incins. Dupa ce gogosile sunt gata le pudrati cu zahar.

Citeste si ...


Briose cu migdale, vanilie si zmeura


Briose cu vanilie si glazura de coacaze negre


Oua coapte in cosulete de cartofi


Dulceata de pere