Friptura de porc cu ierburi aromate



Ingrediente:
800 gr. cotlet de porc fara os (bucata), 12 felii subtiri de slanina afumata, o legatura patrunjel
verde, 4 crengute de busuioc, o crenguta de cimbru (preferabil verde), 20 cl suc de mere (sau
otet de mere indulcit), 3 linguri de ulei, 20 gr. unt, sare, piper.

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 210 de grade C. Se taie fin frunzele de patrunjel si busuioc, se sfarama
cimbrul intre degete si se intind pe un platou lung. Se unge fileul de carne cu ulei, se tavaleste
peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu
unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptor. Se tine 10 minute, se
reduce temperatura la 180 C si se lasa sa se patrunda 40 de minute, stropindu-l din cand in
cand cu putin suc de mere. Se stinge focul si se lasa friptura sa se odihneasca in cuptor, cu
usa intredeschisa. Se scurge grasimea intr-o cratita mica, se toarna restul de suc de mere in
tava, se adauga sare si piper si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, razuind cu o spatula
fundul tavii. Friptura se serveste calda sau rece, cu sosul separat. Atentie: friptura se leaga
mai intai in lung si pe urma transversal, cu sfoara speciala sau cu un fir de bumbac mai gros.

Citeste si ...


Tarta cu bacon si legume


Orez provensal


Plachie de crap


Negresa cu ciocolata si gem de zmeura