Ficatei cu parmezan



Timp de preparare: 45 min.

Ingrediente:
500 g ficatei de pui,
3 dovlecei,
3 linguri de faina,
300 ml ulei de floarea-soarelui,
5 rosii,
1 legatura de ceapa verde,
1 catel de usturoi,
200 g parmezan,
500 ml lapte dulce,
300 g salata rucola,
sare,
piper,
marar.


Mod de preparare:

Ficateii de pui se spala, se scurg de apa si se pun intr-un castron impreuna cu laptele dulce. Se lasa deoparte timp de 30 min., se scurg si se prajesc in ulei incins. Se scot intr-un castron, se condimenteaza si se acopera cu un capac ca sa stea calzi. Dovleceii se spala, se taie in felii subtiri si se condimenteaza. Se trec prin faina si se prajesc pe rand in ulei incins, avand grija sa nu se arda. Rosiile se curata de pielita, se toaca si se pun intr-o cratita. Se adauga doua linguri de ulei, ceapa verde tocata rondele, usturoiul pisat, sarea, piperul si se fierb pana cand sosul format scade la jumatate. Se adauga salata rucola spalata si scursa de apa, se mai fierbe 5 min. si se presara marar tocat. Se pun ficateii de pui si dovleceii pe farfurii si se servesc alaturi de sosul de rosii si salata, presarati cu parmezan ras. Salata rucola se poate inlocui cu spanac sau stevie proaspete.

Citeste si ...


Pate de casa


Ciuperci cu mazare


Somon la cuptor cu sos de portocale


Supa de salata verde cu afumatura