Fasole verde cu mazare



Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:

50 g fasole verde,
500 g broccoli,
400 g mazare,
100 g boabe de porumb din conserva,
2 ardei capia,
1 ceapa,
2 catei de usturoi,
200 ml smantana,
200 g cascaval,
sare,
piper,
ulei de floarea-soarelui,
patrunjel.



Mod de preparare:

Smantana se amesteca bine cu cascavalul ras, sarea, piperul si patrunjelul tocat.

Fasolea verde si broccoli se fierb, se clatesc cu apa rece si se taie in bucati mai mici. Mazarea se fierbe in apa cu putina sare, se scurge de apa si se pune langa legumele fierte. Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toaca marunt.

Se incing patru linguri de ulei intr-o cratita, se pun ceapa si usturoiul, ardeii capia curatati de seminte si taiati cubulete. Se calesc pina devin aurii, se pun legumele fierte, boabele de porumb si se prajesc 10 min.

Se opreste focul, se adauga sare si piper dupa gust, apoi putin patrunjel tocat. Se pun legumele in farfurii, se toarna deasupra sosul de smantana cu cascaval si se presara patrunjel tocat.

La mancarea de legume, se mai poate adauga praz taiat rondele sau ciuperci feliate.

Citeste si ...


Conopida la cuptor


Vinete pane


Mamaliga reusita


Salata de sfecla rosie cu hrean