Eclere



Ingrediente:
250 ml apa
50 ml ulei
150 g faina
5 oua
un varf cutit de sare
Ingrediente pentru crema de eclere:
doua pliculete de crema pentru tarte
500 ml lapte
un plic ness
3-5 linguri zahar
250-500 ml frisca
Ingrediente pentru decor:
un plic de glazura cu gust de ciocolata.


Mod de preparare:
Puneti apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi adaugati faina amestecand pana cand coca se dezlipeste de pe vas.
Lasati putin sa se raceasca, apoi adaugati ouale unul cate unul.
Puneti coca in punga si faceti dormele de ecler pe o tava tapetata sau cu foaie de copt. Dati la cuptor pana se rumenesc.
Dupa ce se coc, scoate-ti din tava, taiati copacelele, iar coca din miljoc o scoate-ti.
Prepararea cremei pentru eclere:
Amestecati 500 ml lapte rece cu plicurile de crema de tarte, zaharul si nessul.
Puneti frisca peste crema, copacelele le pune-ti la loc si ornati cu glazura.

Citeste si ...


Prajitura cu zmeura si nuca de cocos


Negresa cu ciocolata si gem de zmeura


Tort de cafea


Buseuri cu legume