Dulceata de visine



Timp de preparare: 240 min.

Ingrediente:
1 kg visine,
1 kg zahar,
apa,
zeama de lamiie,
1 baton de vanilie.


Mod de preparare:

Fructele se spala, se curata de codite si de simburi, dupa care se pun intr-o cratita, ca sa nu-si piarda sucul. Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamiie, un baton de vanilie si se amesteca usor. Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama, dupa care se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Cind fructele plutesc in sirop, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma si se acopera. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

Citeste si ...


Dorada in crusta de sare


Tarta cu ciocolata neagra ornata cu frisca si zmeura


Conopida murata


Muschi file de porc glazurat cu portocala si garnitura de cartofi dulci, ceapa, morcovi si mere