Dulceata de flori de salcam



Ingrediente:
500 g flori de salcam,
un kg zahar,
3 pahare apa,
zeama de lamaie,
5-6 felii lamaie.



Mod de preparare:

Desprindeti florile de salcam de codite si le lasati in apa rece aproximativ o ora, pentru a iesi musculitele din ele. Le presati la fundul apei pentru a nu se ridica la suprafata. Scoateti florile din apa si le puneti intr-un tifon pe care-l legati la gura, apoi il scufundati pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe pe foc potrivit. Puneti florile intr-o strecuratoare la scurs si pregatiti siropul. Cand este legat punti florile din strecuratoare in sirop si dati 10 minute de-o parte, apoi puneti din nou pe foc, adaugati feliile de lamaie si lasati sa fiarba aproximativ o ora.

Citeste si ...


Cookie-uri cu fulgi de ciocolata


Tarta rapida cu fructe


Rosii umplute cu icre si peste afumat


Chilli cu carne