Dios Pite



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:
Pentru foi:
300 g faina,
200 g margarina,
3 linguri smantana,
1 ou,
coaja de lamaie,
3 linguri zahar pudra.

Pentru crema:
7 galbenusuri,
7 albusuri,
1/4 kg zahar tos,
1/4 kg nuca macinata,
coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.


Mod de preparare:

Foile: Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de faina (adica 150 g). Separat, se amesteca smantana, oul, zaharul si coaja de lamaie si se incorporeaza in margarina cu faina, adaugandu-se si cele 150 g de faina ramase. Se rastoarna compozitia pe planseta si se framanta un aluat potrivit (nu prea tare). Se imparte in doua si se intind doua foi.
Crema: Se freaca spuma galbenusurile cu 2/3 din zahar si se bat albusurile cu zaharul ramas. Se amesteca galbenusurile cu nuca, apoi se incorporeaza albusurile batute, amestecand usor. Se adauga coaja de lamaie (sau zaharul vanilat). Se aseaza prima foaie in tava, se unge foaia cu crema si apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit. Se scoate din cuptor si, cand s-a racit putin, se pudreaza cu zahar.

Citeste si ...


Tiramisu din piscoturi - Savoiardi Balocco


Fusilli cu legume prajite


Dorada in crusta de sare


Prajitura cu zmeura si nuca de cocos