Creveti cu teci de mazare



Ingrediente:
o lingura plus doua linguri ulei,
100 g teci mazare,
un ardei gras rosu mic, curatat de seminte, taiat julienne,
1/4 lingurita sare, 1/22 lingurita boia de ardei,
450 g creveti de marime medie, curatati,
3 cepe verzi, tocate fin,
doi catei de usturoi, tocati marunt,
o lingurita ghimbir proaspat, curatat, tocat fin,
3 linguri sos de soia, partial desarat,
o lingura suc de lamaie proaspat,
o lingura coaja de lamaie rasa.


Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare de teflon, se incing doua linguri de ulei, la foc potrivit. Se adauga tecile de mazare, ardeiul gras si sarea. Se prajesc rapid 3 minute, pana devin fragede, dar inca crocante. Se pun pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se incinge restul de ulei. Se adauga crevetii, ceapa si boiaua. Se prajesc rapid 1 1/2 minute. Se adauga usturoiul si ghimbirul. Se prajesc rapid un minut. Se adauga sosul de soia si sucul de lamaie. Se prajesc un minut, pana se curbeaza crevetii.
Se adauga tecile de ardei grasi in tigaie. Se prajesc 30 de secunde, pana se incing. Se adauga coaja de lamaie si se serveste.

Citeste si ...


Paste cu creveti si rosii cherry


Briose cu ciocolata si glazura de espresso


Orez cu ardei si fructe de mare


Pui cu smantana si ciuperci