Crema cu doua feluri de ciocolata



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:
Pentru crema neagra:
250 g ciocolata amara neagra,
140 g unt inmuiat,
3 oua,
2 linguri zahar.

Pentru crema alba:
250 g ciocolata alba,
3 oua,
2 foi de gelatina,
2 linguri zahar.


Pentru decor:
ciocolata alba si neagra, rase,
fructe confiate sau visine din dulceata sau visinata.


Mod de preparare:

Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Rupeti ciocolata neagra in bucatele si puneti-o intr-o craticioara. Lasati-o sa se topeasca pe o baie de aburi, cu doua linguri de apa. Adaugati untul inmuiat, luand din el pe rand, cu o lingurita, apoi galbenusurile de ou. Amestecati crema pana ce devine omogena. Bateti albusurile spuma. Adaugati rand pe rand zaharul in ploaie si incorporati usor acest amestec in crema. Puneti castronul la rece. Puneti sa se topeasca ciocolata alba, cu 2 linguri de apa pe bain-marie. Inmuiati foile de gelatina in apa rece, stoarceti-le apoi, puneti-le sa fiarba cateva secunde intr-un ibric pe foc foarte mic. Amestecati galbenusurile cu ciocolata alba topita, apoi puneti gelatina si cele trei albusuri de ou batute cu zaharul. Luati un castron sau un vas de Jena adanc, apoi puneti un strat de crema alba, unul de crema neagra, iarasi un strat de crema alba si terminati deasupra cu crema neagra. Dati vasul la rece pana a doua zi. Inainte de a servi, presarati deasupra ciocolatele rase si asezati din loc in loc visinele.

Citeste si ...


Negresa rapida cu ciocolata neindulcita


Dulceata de pere


Dulceata de coarne


File afumat de peste cu salata de legume