Conopida murata



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:
1 conopida mare,
3-4 ardei capia,
rosii,
morcov,
hrean,
frunze de telina,
marar uscat,
1 lingura seminte de mustar,
o mana boabe de porumb uscate,
sare grunjoasa.


Mod de preparare:

Se alege o conopida mare, alba si indesata. Se desface in buchetele potrivite, care se pun intr-un vas mai mare in apa cu sare, unde se tin 30 de minute. Se scot buchetelele din apa, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga surplusul de apa. Se ia un borcan mai mare, bine spalat si uscat. Pe fundul borcanului, se pun frunze proaspete de telina, floare de marar uscar, 1 lingura de seminte de mustar si un pumn de boabe de porumb uscate (conopida va ramane alba). Se aranjeaza conopida in asa fel incat sa ramana putine locuri libere. Pentru culoare, se pun 3-4 ardei capia intregi, rosii, cateva felii de morcov frumos decupate (taiati rondele groase si crestate pe margine, dupa inspiratie) si cateva fire de hrean. Deasupra, se pun frunze de telina si marar uscat. Betele de marar se pun in cruce pentru ca legumele sa ramana in saramura. Se umple cu apa rece si se masoara cita apa va trebuie pentru borcanul plin cu conopida. Se masoara apa (ceva mai multa, pentru ca la fierbere se evapora si riscati sa nu va ajunga sa umpleti borcanul). Se pregateste o saramura cu o lingura plina de sare grunjoasa la un litru de apa si se lasa sa fiarba. Se toarna fierbinte peste conopida din borcan. Borcanul este pus pe o bucata de metal sau doua cutite ca sa nu se sparga si se umple pana la margine. Se leaga borcanul fie cu doua randuri de celofan, fie se inchide cu capac. Se lasa in bucatarie pana se raceste si apoi se pune la rece.

Citeste si ...


Ketchup


Salata de cartofi cu fileuri de hering murat


Orez cu ardei si fructe de mare


Pui cu arpagic