Ciorba de burta



Ingrediente:
Pentru 10 portii: 2 kg burta, 3 I apa, 1 kg picioare de vaca, 150 g morcovi, 150 g ceapa, 100 g
telina, 50 g usturoi, 2 g piper, 500 g iaurt sau smintina, 3 oua, 50 g faina, 100 ml otet, 100 ml
ulei sau untura, sare dupa gust.

Mod de preparare:
Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se
spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul
vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se
pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cind burta este aproape fiarta se adauga
morcovii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul
curatat si taiat marunt si piperul. Cind burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se
taie în fisii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc
in oaia cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pina da un clocot. Din
galbenusurile batute, iaurtul (smintina) si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru
dres si se introduce in oala cu ciorba. Se potriveste gustul cu sare si acreala. Se serveste cu
mujdei.

Citeste si ...


Paste cu carnati si ardei grasi


Salata cu fructe de mare, paste si spanac


Mamaliga reusita


Macaroane cu fasole verde si branza