Ciorba de legume cu varza si fasole boabe



Timp de preparare: 50 min.

Ingrediente:
1 conserva de fasole boaba alba,
6 rosii,
1/4 varza alba,
1 morcov,
2 cartofi,
200 g fasole verde,
2 ardei capia,
1/2 telina,
2 cepe,
2 catei de usturoi,
4 linguri ulei de masline,
sare,
piper,
patrunjel,
malai.


Mod de preparare:

Varza alba se spala, se toaca fideluta, se presara o lingurita de sare si se amesteca foarte bine. Morcovul si telina se curata de coaja, se spala si se taie in cubulete. Fasolea verde se spala, se taie in bucati mai mici si se pune intr-un castron. Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori. Se pune o oala cu patru litri de apa la fiert si, cind a inceput sa fiarba, se pun legumele taiate. Se condimenteaza cu sare si piper si, cind legumele sint pe jumatate fierte, se adauga fasolea verde, ardeii capia si rosiile taiate in cuburi sau in felii subtiri, cartofii taiati in cuburi si uleiul. Cu zece minute inainte de a opri focul, se adauga fasolea boabe din conserva si usturoiul intreg. Se presara patrunjel tocat si se opreste focul. Se serveste imediat sau se lasa 15 minute sa se raceasca. Se serveste alaturi de mamaliguta calda.

Citeste si ...


Pizza cu salata


Salata de cod


Cocteil cu ananas


Ketchup