Chiftelute de legume cu sofran



Timp de preparare: 25 min.

Ingrediente:

2 morcovi,
100 g fasole verde,
1 ardei iute mic,
3 catei de usturoi,
1 ceapa,
1 ardei gras,
1 cartof,
2 oua,
1 varf de lingurita sofran,
marar,
1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu,
sare,
piper,
ulei,
faina.

Mod de preparare:

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Fasolea verde se spala, se fierbe si se taie in bucatele.

Cartoful se curata de coaja, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se preseaza cu o lingura ca sa elimine sucul.

Ardeiul gras si ardeiul iute se curata de seminte, se spala si se toaca marunt.

Se pun legumele intr-un castron impreuna cu usturoiul curatat de foi si pisat, ceapa curatata de foi si taiata cubulete. Se adauga marar tocat, sare si piper dupa gust. Se presara sofranul, bicarbonatul de sodiu, se adauga ouale si se amesteca pana devine o compozitie omogena.

Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot cu o spumiera, se aseaza pe un servet absorbant si se lasa sa se raceasca 5 min.

Se servesc fierbinti sau reci, cu sos de ardei iute.

Citeste si ...


Banane in aluat


Rulada Simona


Rasol milanez din carne de vitel


Macaroane cu fasole verde si branza