Chiftele in sos alb



Ingrediente pentru chiftele:
700 g piept curcan tocat,
o ceapa mare,
doi catei usturoi,
4 oua prepelita,
doua linguri tarate de ovaz,
marar, sare, piper.
Ingrediente pentru sos:
600 ml lapte 0,1% grasime,
un galbenus ou,
doua linguri amidon,
doi catei usturoi,
200 ml din apa in care au fiert chiftelele.


Mod de preparare:

Amestecati ingredientele pentru chiftele, omogenizand bine, formati chiftele rotunde, pe care le fierbeti in apa cu sare. Puneti apa la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugati chiftelele. Lasati sa fiarba cca 20-25 min.
Intre timp faceti sosul:
Amestecati galbenusul, doua linguri de lapte si amidonul, apoi subtiati cu aproximativ 100 ml lapte. Puneti la fiert laptele plus 200 ml din zeama in care au fiert chiftelele, cand incepe sa fiarba, adauga incet amestecul de amidon, ou si lapte. Amesteca cu un tel, pana se ingroasa pentru cinci minute.
Potriviti de sare, piper si puneti in sos usturoiul pisat si chiftelele. Lasati sa fiarba acoperit inca 10-15 min dar aveti grija sa nu se lipeasca.

Citeste si ...


Tarta cu branza si mango


Tort Sacher (II)


Sos verde


Briose cu afine