Chec cu nuci, morcovi si glazura de ciocolata



Ingrediente:
6 oua
500 g faina
100 g nuci macinate
12 nuci tocate in bucati mai mari
500 g zahar
doua plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita praf scortisoara
coaja rasa de la o portocala
500 g mocov ras
300 ml ulei
4 linguri suc portocala
un varf cutit sare
doua plicuri praf de copt
Pentru glazura:
120 g ciocolata cu lapte
doua linguri suc de portocale
doua lingurite unt


Mod de preparare:
Mixati albusurile impreuna cu zaharul pana obtineti o spuma tare. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare, apoi incorporati pe rand uleiul, faina cernuta si amestecata cu un praf de sare.
Stingeti praful de copt cu suc de portocale, turnati peste compozitie, adaugati nucile macinate si cele tocate, apoi scortisoara si amestecati usor. Adaugati si morcovii tocati foarte fin pe razatoarea mica. Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180° Celsius pentru cca 45 minute. Pentru a vedea daca este copt faceti testul cu o scobitoare. Intre timp preparati glazura de ciocolata astfel: topiti ciocolata impreuna cu o lingura de suc de portocale in cuptroul cu microunde pentru 30 secunde. Amestecati imediat cu untul si turnati peste checuri. Lasati sa se raceasca apoi puteti taia checurile in felii.

Citeste si ...


Briose cu zmeura si branza de capra


Prajitura cu pere, ciocolata si nuci


Salam de biscuiti cu stafide si nuca de cocos


Briose cu portocale