Chec cu mere



Ingrediente:
trei cani faina,
trei lingurite praf de copt,
11/2 cana zahar,
o cana ulei,
patru oua,
sucul de la o portocala,
doua lingurite scortisoara,
o fiola esenta de vanilie,
trei mere acrisoare, sare.


Mod de preparare:
Frecati galbenusurile cu jumatate din zahar si ulei cate putin, pana devine o crema fina la care adaugati sucul de portocala si aromele. In alt bol bateti albusurile spuma cu restul de zahar si sare. Amestecati cele doua compozitii si apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.
Curati de coaja si seminte merele, apoi le taiati in felii subtiri si le treceti prin amestecul de scortisoara si doua linguri de zahar.
Ungeti forma, puneti un strat de aluat, deasupra felii de mere, alt strat de aluat, alte mere si tot asa pana terminati. Dati la cuptorul incins 1/2 h la foc potrivit.

 

Citeste si ...


Placinta cu branza si crema de lamaie


Capsuni si rubarba gratinate


Orez cu ardei si fructe de mare


Pancakes cu dovleac si ciocolata