Cartofi gratinati cu bostan



Ingrediente:
450 g cartofi mici, taiati in jumatati,
700 g bostan,
1/2 cana cidru de mere,
300 g supa de legume,
o crenguta de rozmarin proaspat,
o ceapa rosie mare, taiata felii subtiri,
3 rosii mari, taiate felii subtiri,
doua crengute de oregano proaspat, fara tulpini,
12 cani branza parmezan, rasa,
o cana pesmet alb proaspat, sare si piper.


Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 175 grade C. Intr-o cratita potrivita, se pun cartofii, acoperiti cu apa. Se dau in clocot. Se fierb 15-20 minute, pana se inmoaie. Se scurg.
Intr-o cratita mare, se pun bostanul, cidrul si supa. Se adauga rozmarin. Se dau in clocot, partial acoperit, si se fierb la foc mic, timp de 15 minute. Se adauga ceapa si se continua fierberea 10 minute. Se scoate rozmarinul si se adauga sare si piper dupa gust.
Se taie cartofii felii si se aseaza jumatate dintre ei pe fundul unui vas jena cu volum de doi litrii. Se intind jumatate din feliile de rosii peste cele de cartofi si se presara cu jumatate din frunzele de oregano. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se presara jumatate din cantitatea de branza.
Pe deasupra se pune jumatate din cantitatea de bostan, Se adauga supa in care a fiert. Se pun deasupra cartofii ramasi, rosiile si oregano. Se amesteca restul de branza cu pesmet si se presara peste legume.
Se coace compozitia 35-40 minute, pana cand suprafata a devenit crocanta si aurie. Se serveste fierbinte

 

Citeste si ...


Ciorba de pui a la grec


Peste alb in suc de legume


Supa de rosii


Tort cu glazura de portocale