Carbonara Italiana



Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
Compozitie pentru 4 persoane: 400-500 g pasta (de preferat spaghetti), 2 galbenusuri, 1 albus,
250-300 g kaizer sau sunca presata, 1/2 cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea
mica), sare, piper dupa gust

Mod de preparare:
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui; intre timp se fierb
pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte). Se bat galbenusurile cu
albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele
se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a
nu se raci), ouale batute si restul de cascaval. Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti
incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie,
ouale se coc atat cat trebuie. Imediat dupa preparare, cu un pahar de vin rosu!

Citeste si ...


Dulceata de flori de salcam


Tarta Tatin cu mere (II)


Salata de cartofi cu fileuri de hering murat


Supa de rosii cu soia