Caracatita lemone



Timp de preparare: noua ore
Ingrediente:
Caracatita - una bucata - 1kg, lamaie - 1 bucata, patrunjel - 1 legatura, usturoi - 2 catei, ulei
de masline extra virgin, foi de dafin - 1 foaie, sare, piper

Mod de preparare:
Se curata caracatita si se freaca cu putina sare,dupa care se bate carnea pentru a se
fragezi.Punem o oala cu apa sa dea in clocot, la care adaugam o foaie de dafin,sare si un catel
de usturoi curatat,introducem caracatita in oala si o lasam la fiert timp de o ora.Pentru a proba
daca este fiarta se incearca cu furculita prin strapungere.Dupa fierbere se da oala de pe foc si
se lasa la temperat putin,apoi se scurge bine si se taie bucati pe care le punem intr-un
vas.Separat pregatim un sos din zeama de lamaie cu ulei de masline,patunjel tocat
marunt,sare si piper.
Amestecam carnea de caracatita cu sosul foarte bine,apoi lasam compozitia la rece timp de 8
ore inainte de a fi servita

Citeste si ...


Spanac scazut


Tort de vara


Racituri (piftie) de porc


Dorada in crusta de sare