Capsuni si rubarba gratinate



Ingrediente:
400 g capsuni,
300 g rubarba,
75 g zahar,
3 galbenusuri de oua,
1/2 lingurira extract vanilie,
5 linguri smantana.


Mod de preparare:
Curatati rubarba cu ajutorul unui cutit, apoi spalati si taiati in bucati.
Intr-o tigaie, gatiti bucatile de rubarba si 40 g de zahar cu 150 ml apa. Acoperiti si fierbeti usor cca 15 min, apoi dati sa se raceasca.
Spalati capsunile si asezati in jurul gramezii de rubarba.
Intr-un castron mare, amestecati impreuna galbenusurile cu restul de zahar, pana cand amestecul este cremos. Adaugati smantana si extractul de vanilie, omogenizand bine.
Turnati acest amestec peste fructe, apoi asezati pe un gratar fierbinte timp de 2-3 minute.

 

Citeste si ...


Dulceata de nuci verzi


Tarta cu prune si unt


Tort de cafea


Oua umplute cu pate