Buseuri cu legume



Timp de preparare: 90 min.

Ingrediente:
1 pachete de aluat de foetaj,
200 g orez,
3 rosii,
1 morcov,
1/4 telina,
100 g porumb,
3 linguri de ulei de masline,
1 legatura de ceapa verde,
2 portocale,
1 ou,
2 linguri lapte,
sare,
piper,
patrunjel,
unt.


Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o cratita, se pun ceapa, morcovul si telina curatate si date pe razatoare, se calesc timp de doua minute, apoi se adauga orezul spalat. Se caleste, se toarna doua cani de apa, se condimenteaza si se lasa la fiert. Cand orezul este aproape gata, se adauga rosiile taiate, boabele de porumb, sucul de portocale si patrunjelul tocat.

Se condimenteaza daca mai este nevoie, se mai fierbe timp de 10 min. si se opreste focul.

Foetajul se dezgheata la temperatura camerei ca sa nu se rupa foile, se decupeaza rondele cu un pahar si se ung cu oul amestecat cu laptele dulce. Apoi se suprapun, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se introduc in cuptor.

Se scot, se umplu cu amestecul de legume, se presara verdeata tocata si se servesc calde sau reci.

Citeste si ...


Aperitiv cu orez


Salata de prune si struguri cu sos de vin


Budinca din orez cu mere


Cartofi noi cu mustar la cuptor