Bulion de rosii



Ingrediente:
10 kg rosii bine coapte si sanatoase
3 linguri sare grunjoasa
3 linguri zahar.


Mod de preparare:
Spalati bine rosiile, scurgeti-le, curatati-le de coditi si feliati-le, apoi le dati prin masina de separat seminte si coji.
Puneti sucul obtinut la foc, intr-un vas smaltuit, pe o tabla groasa, asezata deasupra la flacara aragazului.
Fierberea se face in clocote, pentru a distruge toate bacteriile care produc fermentarea.
Amestecati in vas cu o spatula de lemn pentru ca sucul de rosii sa nu se prinda de fundul vasului.
Adaugati spre sfarsit, dupa ce ati scazut suficient sucul, sarea si zaharul (putin dizolvat in foarte putina apa fierbinte), apoi mai dati cateva clocote.
Turnati bulionul fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, capsati si dati la dunst uscat, intre paturi, pana se raceste complet.

Citeste si ...


Orez cu ardei si fructe de mare


Tarta provensala cu legume


Rulada Simona


Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)