Bulion de legume coapte



Ingrediente:
doua linguri ulei de masline,
3 morcovi mari, 6 fire de patrunjel,
doi pastarnaci potriviti, decojiti,
doua cepe, taiate in sferturi,
doua tije de telina, cu frunze, taiate pe lung,
4 catei de usturoi, nedecojiti,
3 rosii mici, taiate in jumatati,
8 cani apa, o lingura sare,
3 felii subtiri de ghimbir, nedecojit,
3/4 lingura de rozmarin uscat, faramitat.


Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 150 grade C. Se toarta ulei intr-o tava de cuptor, cu dimensiunea de 32x22x5 cm. Se pun in tava morcovii, pastarnacul, ceapa, telina si usturoiul. Se amesteca legumele, astfel incat sa se unga toate cu ulei.
Se coc la cuptor 30 de minute, pana cand s-au rumenit. Se scot din tava, indepartand orice bucatica de leguma care s-ar fi lipit de tava.
Se transfera legumele intr-o oala. Se adauga rosiile, apa, patrunjelul, ghimbirul, sarea si rozmarinul. Se dau in clocot la foc puternic. Se reduce flacara la minim, se acopera partial si se lasa legumele sa fiarba circa o ora, pana cand devin foarte moi, iar bulionul a devenit foarte parfumat.
Se aseaza intr-o sita o panza de tifon, pusa in doua straturi. Se filtreaza bulionul intr-un castron mare. Legumele si plantele aromate din sita se arunca. Se lasa bulionul sa se raceasca complet.

Citeste si ...


Tarte cu dude


Tarta cu dovlecei si rosii


Ciorba de ciuperci


Pui cu arpagic