Briose cu nuca de cocos si glazura de ciocolata alba



Ingrediente:
3/4 ceasca + 1 lingura (184 g) unt nesarat, la temperatura camerei
3/4 ceasca + 1 lingura (162 g) de zahar pudra
o lingurita de extract de vanilie
3 oua
1 1/2 cani + 1 1/2 linguri (225 g) faina
2 lingurite praf de copt
3 linguri de nuca de cocos

Pentru glazura de ciocolata alba:
500 g ciocolata alba, tocata
o cana (240 ml) smantana
140 g unt nesarat, la temperatura camerei
doua cesti fulgi de nuca de cocos


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180° C si asezati hartia de copt in formele de briose.
Mixati impreuna untul, zaharul si vanilia intr-un castron pana obtineti o textura albicioasa si pufoasa. Adaugati ouale, unul cate unul si bateti bine. Cerneti faina si praful de copt peste amestecul de unt, adaugati nuca de cocos si amestecati pana la omogenizare.
Adaugati 1/2 aluat in fiecare forma de briosa si dati la cuptor pentru 35 minute.
Pentru a face glazura, punetii ciocolata alba, smantana si untul intr-o cratita la foc mic.
Dupa ce se raceste mixati pana se ingroasa si devine un amestec pufos.
Turnati glazura deasupra fiecarei briose, iar peste glazura presarati nuca de cocos.

Citeste si ...


Batoane de ciocolata cu unt de arahide


Tort de ciocolata a la Cris


Prajitura cu lamaie si portocala


Prajitura cu afine si suc de lamaie