Briose cu ciocolata si glazura de espresso



Ingrediente pentru 24 briose:
1 1/4 cana (295 ml) de cafea fierbinte
1 cana (110 g) pudra de cacao neindulcita
2 1/2 ceasca (330 g) faina
1 1/4 lingurita (5 g) sare
2 1/2 lingurita (11 g) bicarbonat de sodiu
2 cani (400 g) zahar
3 oua mari
1 1/4 cani (282 g) smantana
1 ceasca + 2 linguri (267 ml) de ulei
Pentru glazura:
227 g ciocolata alba, tocata
1/4 ceasca + 2 linguri lapte condensat indulcit
3 linguri de espresso


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 177 grade C. Asezati hartia de copt in formele de briose.
Intr-un castron, amestecati impreuna pudra de cacao si cafeaua pana cand nu mai sunt cocoloase. Intr-un alt castron, cerneti impreuna faina, sare si bicarbonat de sodiu.
Intr-un alt castron mare, bateti zaharul si oualele pana obtineti o compozitie albicioasa si spumoasa. Adaugati pe rand smantana si ulei vegetal amestecand dupa fiecare. Adaugati amestecul de faina si amestecati pana la omogenizare. Combinati amestecul de cacao cu cel de oua si amestecati pana la omogenizare. Puneti aluat in cele 24 de briose, aproximativ 2/3 pline, si dati la copt pentru circa 15-20 minute. Dupa ce se coc le lasati sa se raceasca 5 minute, apoi le scoateti din forme.
Pentru a face glazura: Topiti ciocolata alba, apoi amestecati impreuna cu laptele condensat si cu cele trei linguri de espresso. Puneti glazura cu o lingurita deasupra fiecarei briose si lasati sa se zvante pentru aproximativ 10 minute inainte de servire.

Citeste si ...


Fursecuri cu ciocolata


Scoici de mare cu rosii calite


Tarta cu piersici


Dulceata de pere