Briose cu ciocolata neagra



Ingrediente:
100 g unt la temperatura camerei,
3/4 ceasca zahar,
3 oua mari,
o lingurita extract de vanilie,
doua linguri de lapte,
1 1/4 cana faina,
2 lingurite praf de copt,
1/4 ceasca cacao pudra.
Pentru topping:
100 g ciocolata neagra,
1/4 ceasca de smantana lichida, la temperatura camerei.


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 230 ºC.
Bateti untul si zaharul pana cand se formeaza o textura cremoasa. Adaugati ouale unul cate unul, batand bine dupa fiecare. Adaugati vanilie, lapte, faina si drojdie si amestecati timp de 5 secunde. Impartiti aluatul in doua si puneti cacao doar in una din aceste parti.
Aeezati hartie de copt in formele de briose si puneti aluat aproximativ egal, atat cu cacao cat si fara cacao, amestecand usor pentru a da efectul de marmura. Dati briosele la copt pentru aproximativ 20 min.
Topping-ul:
Topiti ciocolata si amestecati cu smantana lichida. Acoperiti fiecare briosa cu acest amestec, iar preferential decorati cu bucati de ciocolata.

Citeste si ...


Fursecuri cu ciocolata


Dulceata de pere


Prajitura cu mure si migdale


Paine cu mere