Briose cu afine



Ingrediente pentru 12 briose:
3 cesti faina,
1/2 cana fulgi de ovaz,
1/2 ceasca zahar,
o lingurita bicarbonat de sodiu,
un varf cutit de sare,
un stick de unt nesarat, rece, taiat in bucati mici,
o cana lapte batut,
o cana de afine (cca 12 afine),
un ou,
o lingura de apa.


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 204 grade Celsius. Pregatiti formele de briose cu hartie de copt.
Intr-un castron mare, amestecati impreuna faina, fulgi de ovaz, zahar, praf de copt si sare.
Taiati untul in bucati mici si adaugati peste amestecul de faina. Adaugati laptele, amestecand pana la omogenizare.
Intindeti aluatul pe o planseta si taiati in 12 patrate egale. Pe fiecare patrat adaugati cate o afina, apoi formati briosele si le puneti in forme.
Amestecati oul cu o lingura de apa. Intindeti acest amestec pe partea de sus a fiecare briose.
Coaceti briosele pentru aproximativ 25 minute.

Citeste si ...


Cookie-uri cu fulgi de ciocolata


Ciorba de vita


Truffe cu capuccino


Dulceata de prune