Batoane de ciocolata cu unt de arahide



Pentru batoane: 
- 190 g unt sau margarina 
- 140 g de zahar brun 
- 1 ou 
- 85 g de unt de arahide 
- 200 g faina (eu am folosit 100 g de faina de grau si 100 g de faina de orez) 
- 1/2 lingurita de drojdie de bere 
- Vanilie 
Pentru glazura:
- 60 g ciocolata cu lapte (cum ar fi de praline)
- 1 lingura de cacao pulbere neagra
- 85 g de unt de arahide


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 ° C.
Ungeti doua vase de prafituri sau captusiti cu hartie pergament.
Bateti untul si zaharul cu mixerul timp de 1 minut.
Adauga ou, vanilie, si 85 g de unt de arahide.
Bateti din nou, apoi adaugati faina si drojdia.
Se toarna aluatul in doua tavi. Coaceti 25 de minute, apoi lasati sa se raceasca.
Pregatiti glazura: se topesc ingredientele intr-o cratita la foc mic pana se omogenizeaza.
Intindeti pe cele doua batoane racite. Bagati la frigider sa se intareasca.

Citeste si ...


Tarta Tatin cu mere (II)


Prajitura cu ciocolata si zmeura


Prajitura cu ciocolata neagra


Salata de pui cu ciuperci