Baclava cu nuca de cocos



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:
1 kg nuci macinate,
1 pachet foi placinta,
ulei, nuca de cocos.
Siropul:
3 pahare apa,
3 pahare zahar,
2 pliculete zahar vanilinat,
1 lamaie.


Mod de preparare:

Se unge tava cu ulei. Se aseaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se aseaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si se presara din nou nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, procedandu-se la fel. Deasupra se pune ultima foaie. Asa crude cum sunt, se taie foile in patrate (sau alte forme) si se pun la cuptor 30 min. Intre timp, se prepara un sirop astfel: intr-o oala, se pun la fiert apa, zaharul si zaharul vanilinat. Dupa cateva clocote, se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Baclavaua se scoate de la cuptor si se insiropeaza. Se da din nou la cuptor ca sa intre mai bine siropul in foaie, lasandu-se aproximativ 20 min. Deasupra se presara nuca de cocos.

Citeste si ...


Friptura de porc cu spanac


Tiramisu din piscoturi - Savoiardi Balocco


Prajitura cu nuca


Legume la cuptor