Aperitiv de vinete si gogosari



Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
3 kg. vinete, 3 kg. gogosari, ½ l ulei, otet de 9 grade, apa, piper boabe, sare

Mod de preparare:
Se curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi
mici. Se prajesc pe rind legumele cu ulei fierbinte pina prind o crusta aurie. Intre timp, se
spala si se oparesc bine borcane mici. La 1 l de otet se adauga 1 ½ l de apa, 10 gr. piper boabe
si 75 gr. sare si se fierbe totul in clocote 5 minute. In fiecare borcan mic, se pun alternativ
straturi de vinete si gogosari presati, apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos. Se leaga
borcanele cu celofan si se fierb pe baia de aburi, 30 de minute.

Citeste si ...


Dulceata de nuci verzi


Mazare cu carne


Budinca din macaroane cu branza de vaca


File afumat de peste cu salata de legume